ΤΟ ΜΕΛΙ ΜΑΣ

   Το θυμαρίσιο μέλι ήταν ξεχωριστό και περιζήτητο από τα πολύ παλιά χρόνια. Συνδιάζει τη μοναδική ποιότητα γεύσης και αρώματος, αποστάγματα της πλούσιας χλωρίδας των νησιών (Κυθήρων και Αντικυθήρων) και της αδιάκοπης προσπάθειας των παραγωγών να οδηγούν το προϊόν τους στην κορυφή. Η ιδιαίτερη χλωρίδα των νησιών, που είναι γεμάτη με αρωματικά φυτά και βότανα, προσφέρει τις μαγικές ευωδιές - πρόκληση για το θαυμαστότερο πλάσμα του κόσμου των εντόμων, τη μέλισσα, που πετάει από τη λεβάντα στο θρούμπι, από το θρούμπι στο φλισκούνι, από το φλισκούνι στο φασκόμηλο και από το φασκόμηλο στο θυμάρι. Το τελευταίο, χαρακτηρίζει τη μυρωδιά και τη ποιότητα του μελιού, απόλαυση για τους πιό απαιτητικούς εραστές των σπανιότερων γεύσεων του κόσμου. Αξίζει να το αγοράσετε μόνο και μόνο για να γευτείτε αυτή τη μοναδική εμπειρία.

      Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί το ρεικόμελο ή ρειχόμελο, μέλι ιδιαίτερο που παράγεται στά Κύθηρα στην αρχή του χειμώνα από τα λουλουδάκια του θάμνου "ρείκι" (Erica sp.). Η γεύση του είναι μοναδική, γλυκιά με γλυκόπικρη επίγευση, έχει βαθύ σκούρο χρώμα και κρυσταλλώνεται φυσιολογικά παίρνοντας ένα σκούρο μπέζ χρώμα. Το μέλι αυτό, άγνωστο σχετικά στην Ελλάδα, ίσως είναι το θρεπτικότερο γνωστό μέλι, πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία και θεραπευτικό σε προβλήματα στομαχικά.

   
   Καλό είναι το μέλι να διατηρείται σε γυάλινο βάζο καλά κλεισμένο και σε σκοτεινό μέρος.      
       

  - Θυμαρίσιο Κυθήρων

  - Ρεικόμελο

  - Θυμαρίσιο Αντικυθήρων

  - Κερήθρα

  - Μελοσυνθέσεις