Αχλαδάκια Κυθήρων

 
   

Ένα από τα ακριβότερα και δυσκολότερα στη παρασκευή τους γνήσια παραδοσιακά γλυκά του κόσμου!!!!

Δεν είναι μόνο τα υλικά τους  (θυμαρίσιο μέλι, αμύγδαλο, κανελογαρύφαλα, κ.α.) που είναι τα ακριβότερα όλων των παραδοσιακά χρησιμοποιούμενων, είναι και η διήμερη(!!) απασχόληση της νοικοκυράς, και η υψηλή τεχνική του τυλίγματος του κάθε “αχλαδιού” με μια κρούστα από “δραγάντε”. Το “δραγάντε” είναι ένα υλικό σε μορφή σκόν\ης που προέρχεται από το φυτό τραγάκανθος, όταν αυτό αποξηρανθεί. Η κρούστα αυτή διατηρεί το γλυκό φρέσκο για πολλούς πολλούς μήνες

 
 
Το “αχλαδάκι” είναι ένα ξεχωριστό αμυγδαλωτό (που δεν περιέχει βέβαια καθόλου αχλάδι) το οποίο παρακευάζεται από πολύ λίγες νοικοκυρές στη Χώρα Κυθήρων.
 
 

 

Συνταγή  για Αχλαδάκια

 
   
   
 

ΣΥΝΘΕΣΗ: Θυμαρίσιο μέλι, αμύγδαλο, “δραγάντε”, κανελογαρύφαλα, άχνη ζάχαρη.

 
   

 

  - Παραδοσιακά

   - Ψυγείου

  - Κουταλιού

  - Μαρμελάδες

  - Γλυκοπαξίμαδα

  - Μάντολες

  - Σύκα